Klippefaste kanoner

Kanoner på dekk

En politiker får gjerne mer respekt om han/hun står klippefast på sin politikk. En som er krystallklar og aldri viker en tomme. Som aldri gjør hestehandler og aldri sluker kameler. Som står for det som er sagt, og som kan peke tilbake til at «det har jeg alltid sagt».
Disse politikerne har også et annet navn: Opposisjonspolitiker.

Politikk handler om å skaffe flertallsløsninger som er så nært den politikk du står for, men å samtidig ikke være så prinsippfast at ingenting blir gjort. En politiker skal vite hvor han/hun vil og kommer fra, men skal forsøke å justere kursen mot målet istedenfor å kun beskrive målet. En politiker som kun er opptatt av målet og ikke veien dit er farlig, men vil likevel kunne nyte stor respekt i deler av befolkningen (den delen av befolkningen som ikke forstår hva man ødelegger for å nå det hellige mål). Derfor må vi nok tidvis slite med at denne type politikere kommer til makta.

For et ansvarlig politisk parti vil en slik person være en løs kanon på dekk. Han/hun vil skyte uten å treffe målet, men lager betydelig skade på sitt eget skip og mannskap.

Klippefast

Klipper

De argumenterer ut fra det klippefaste og fremstår bunnsolide. I praksis er de særdeles elendige polikere. De burde heller gå over til frikirker, der folk liker å hylle tomme tønner som ramler og skramler mot usannsynlige mål.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s