Senterpartiet: Nasjonalistisk folkeparti?

Senterpartiet minner oss stadig på sin fortid, som Nasjonal Samling:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10115354

‪Norsk (bokmål)‬: Nasjonal Samlings ørnemerke

‪Norsk (bokmål)‬: Nasjonal Samlings ørnemerke (Photo credit: Wikipedia)

Forskjellen er selvsagt at de ikke samtidig gir bort landet til en fremmed makt og ønsker statskupp. Men et nasjonalist-demokratisk parti, det syns jeg vi bør kunne kalle dem.

Jeg er forøvrig helt enig i at kriminelle må stoppes. De kriminelle som kan stoppes ved grensekontroll er typisk fattige kriminelle, som sigøynere. De er et samfunnsproblem som bør gjøres noe med. Men de farligste kriminelle, som den russiske mafiaen, vil ikke kunne stoppes med grensekontroll. Det vil kanskje gjøre det litt vanskeligere for dem, men de vil få til noe, enten med falske pass, korrupsjon, trusler eller alternativ innfart. Meg bekjent er ikke Russland med i Schengen eller EU, så jeg ser ikke at den russiske mafiaen blir holdt borte av å gjøre det vanskeligere for svensker å komme til Norge.

Nei, problemet med internasjonal mafia løses ikke med nasjonalistiske tiltak, men ved økt internasjonal innsats og samarbeide.

Problemet med sigøynere bør løses ved innstramming av løsgjenger-loven. Om vi gjør det vil vi samtidig kunne avskaffe sex-kjøpsloven og endelig få mulighet til å tvangsinnlegge gatenarkomane.

Jeg mistenker at senterpartiet her er populistiske, og ønsker å stjele velgere fra Frp. Frp er som kjent skeptisk til utlendinger, og mer skeptisk jo mer annerledes kultur de står for. Sånn sett har Frp siden 80-tallet hatt støtte fra lavkulturelle deler av befolkningen, altså folk som er redde (fremmedfrykt) og høyreekstreme (hat mot andre), samt vanlige, flåsete hverdagsrasister som egentlig syns politikk er noe dritt. Jeg tror Senterpartiet forsøker å stjele litt av denne velgermassen her.

Samtidig tror jeg at de ser at samfunnet blir oversvømmet av sigøynere, spesielt synlig siden de samler seg ved trafikk-knutepunkt. Dette problemet bør være synlig for alle. Politiet har det også i sine statistikker. Helt klart et problem som må løses, og som sagt er det løsgjengeri og tigging man bør angripe, ikke det internasjonale samarbeidet. I sin fundamentalistiske EU-motstand går her Senterpartiet enda et skritt tilbake til sine røtter. Som et nasjonalistisk bondeparti.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s