Roger, en mann som vet at han er mann.

Roger Ingebrigtsen er en mann som vet når man må legge seg ned i fosterstilling og la folk slå i fra seg. Han har gjort det rette.
http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10056270

De som forsøker å gi noen støttende ord til den slagne mannen blir av kommentatoren i VG klassifisert som gamle, skitne menn. VG insinuerer at disse nok har sine egne svin på skogen, eller går rundt og dagdrømmer om å forføre unge jenter.

svin på skogen
Men nå er det faktisk slik at det å dagdrømme om både unge og voksne kvinner er en del av det å være heterofil mann. Hvorfor spille det sex-kortet mot menn på den måten? Jeg ser kvinnebevegelsen jubler på Twitter, og godter seg hver gang de kan klassifisere mannligheten som perverse griser. Hvorfor kjøper pressen det pisspreiket fra feministene?

Nei, det er ikke bra når hierarkiske posisjoner misbrukes for å tiltvinge seg sex (eller andre goder) som den andre part egentlig ikke ønsker å bidra til. Er tvangselementer stort så går det i retning voldtekt eller utpressing, mens dersom det er snakk om gjenytelser (karriærehopp mot sex) så er det nærmere prostitusjon.
Jeg kjenner ikke detaljene i Roger Ingebrigtsens forhold til den unge jenta, men det som er fakta er at hun var over den seksuelle lavalder, og at han var 20 år eldre. Det er også et faktum at han var i en hierarkisk høyere posisjon enn henne.

Hierarki

Hierarki

Roger burde helt klart holde seg til kvinner i sin egen aldersgruppe, og helst ikke de som er hierarkisk under ham i samme organisasjon. På den måten hadde ikke maktmisbruksmistanken kunne brukes mot ham, og han ville ikke bidratt til etablering av eventuelle ukulturer rundt dette.

Men denne saken viser et annet tydelig trekk i samfunnet i dag: Menn er fritt vilt for seksuell utpressing. Hva om den unge kvinnen forførte Roger? Selv om dette er hypotetisk så er det likevel noe som skjer veldig ofte; Unge kvinner som innynder seg oppover i hierarkiet og ligger seg til posisjoner. Dette er noe kvinnene gjør for sin egen del. Kroppen er deres våpen, og mannens natur gjør ham til et lett bytte.

I lovverket har vi dette i klartekst i det som heter «sexkjøpsloven». Gode intensjoner om begrensing av trafficking ligger bak, men i praksis er det slik at kvinner kan forføre og selge sex til menn, og mannen blir straffet for det. Som om det ikke var nok straff at hun forlanger penger av ham, så straffer staten ham i tillegg.

Casanova

Casanova

Like før denne saken sprakk hadde Aftenposten en artikkel om «maktens casanovaer», i forbindelse med David Petraeus-skandalen: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Maktens-casanovaer-risikerer-alt-7045388.html

Dette er  altså ikke noe nytt, og det er også helt naturlig. Det unaturlige her er pressen og politiske motstandere, samt feminister, som bruker samfunnets iboende kristenfundamentalistiske seksualtabu til vold mot folk i maktposisjoner.

Som Aftenpostens artikkel sier, så forekommer dette også motsatt vei, kjønnsmessig: Kvinne som er i maktposisjon, med yngre elsker. At det er færre henger sammen med hierarkiske mønstere i samfunnet (flere menn i maktposisjoner), og en del naturgitte forskjeller mellom kjønnene (menn har større jegertrekk enn kvinner, kvinner mere relasjonsorienterte både i kultur og natur).

Dersom den unge kvinnen ble presset til en relasjon med Ingebrigtsen så burde hun tatt det opp med noen kort tid etter at dette skjedde. Når hun venter fem år, og presser dette frem på høyeste hold rett før nominasjonen, så tyder det på at det er den unge kvinnen som er overgriperen. Om det er en personlig hevnaksjon eller noe annet som ligger bak vil jeg ikke spekulere i, men det er åpenbart at hun ikke har rent mel i posen.

Roger kunne kjempet imot, men han vet godt at det ville vært en nytteløs kamp.

Maktelite og folk med makt må utfordres. Men på sak! Ikke ved å slå dem under beltestedet!

Munk

Munk

Og så er jeg enig med Jenny Klinge i Senterpartiet: Vi behøver ikke munker i politikken!

Roger Ingebrigtsen er en intelligent, kunnskapsrik og ansvarsfull person som norsk politikk kunne hatt mer bruk for. At han også liker sex med unge kvinner er egentlig et pluss, såfremt han ikke misbruker sin posisjon for å få det fra motvillige kvinner.

Også menn med makt må kunne ha et sexliv uten å bli forfulgt. Snart orker ikke vanlige folk bli politikere, når de risikerer å bli trakassert av både sine egne, pressen og meningsmotstanderne.

Roger vet han er mann, og har tatt konsekvensen av å bli født med Y-kromosom.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s