8. mars: Catfight-dagen?

8 mars nærmer seg, og man registrerer at det er liv i kvinnesak- og likestillingsdebatten. Mest av alt er det en stillingskrig, ikke en likestillingskrig. Få tar opp viktige saker.

Catfight

For meg er det innelysende at kamp mot Niqab (tvangsmessig religiøs maskering av kvinnekroppen) og indoktrinering av muslimske kvinner er den desiderst viktigste saken for kvinner og likestilling i vår tid. Den er sjelden nevnt, og drukner i støyen av uviktige saker.

Isteden diller man rundt med tåpeligheter som følgende:
a) Frp: http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10052892

b) Livmorsfeminisme: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10022666

c) Buruglefeministene Ottar: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1018/subcat1018/thread241714/

Frp-feminisme

A: I Frps verden reduseres feminisme til en kamp mot innvandring av afrikanske menn som uten unntak voldtar alle kvinner de ser på sin vei når det er mørkt og skummelt ute. Jeg setter det på spissen her, men det er fordi Frp tar relativt marginale problemer og gjør det til en sak som gjelder en enormt stor gruppe individer.

I samme åndedrag skal det gis kredibilitet til at de ser at likestillingskampen langt på vei er vunnet, og at det nå mere er kvinners egne valg som gjør at de ikke har samme lønn som menn etc. Og frie valg var i utgangspunktet det man ønsket å gi kvinner. Også kredibilitet til å se at vi har en stor jobb å gjøre overfor importen av patriarkalsk kultur. Innvandring vil helt klart medføre en tilbakegang for kvinnekamp, fordi vi har innvandring fra land som fortsatt har dødsstraff for homofili, og hvor likestilling er totalt fremmed. De har ikke hatt kulturomveltningene vi i vestverden hadde på 60-tallet. Dette er svært viktig å jobbe med.

Men innvandrere har et potensiale for å tenke rasjonelt, på samme måte som nordmenn hadde det på 60-tallet. Så her er det bare å stå på og jobbe med integrering, så vil man kunne få gode resultater, som også kan føre til at de eventuelt tar sine nye verdier med seg hjem på ferie og viser at det går an å leve annerledes enn de religiøse tyranniene de kommer fra.

Frognerfeminisme

B: Trude Mostue har blitt en frontfigur for livmorsfeminismen og Frognerfeminismen. Det er altså en kamp om retten til å få lov å ikke være likestilt, en slags antifeminisme båret av kvinner som gjerne mangler bakkekontakt. Livmorsfeminismen omfatter korkede ideer som retten til å få statsstøtte for å ikke bruke kollektive goder (kontantstøtte), og kamp for retten til å bære religiøs maskering (burka). For Mostue handler det om at «om man ikke har råd til å være hjemme med barna, så kan man la være å få barn». Da kan man like gjerne sterilisere alle som ikke er rike og vellykket. Det sier seg selv at et slikt fjollesamfunn vil vi ikke ha.

Julie Brodtkorp i Høyre tar et godt oppgjør med dette, og det blir også fint fordi Høyre gjerne er et parti man assosierer med nettopp Frognerfeminisme, siden Høyre fra gammelt av er «snobbepartiet«.

Rødstrømper

C: Ottar og rødstrømpene klarer ikke se mye annet enn sex og sexobjekter i sin feministverden. De fremstår som gledesdrepere og seksualfiendtlige, og som svært mannshatende. Det er vanskelig å skjønne hva de egentlig vil, bortsett fra å hate seksualitet. At de ikke liker prostitusjon og porno er greit n0k, men det blir litt merkelig når de ønsker å ramme de som jobber for at en utsatt yrkesgruppe som prostituerte skal få bedre kår. Når arbeiderbevegelsen arbeidet frem fagforeninger, så var det for å få bedre arbeidsvilkår. Ikke for å slippe å jobbe. På samme måte må man jobbe med prostituerte kvinner. De må få lov å disponere sin egen kropp, både kjødet, hjernen og utseende. Og kvinner må også ta konsekvensene av sine valg. Det gjelder også prostituerte og fotomodeller.

Men voldtekt og tvang er ikke en konsekvens man skal akseptere. Det skal Prosenteret jobbe med. At Ottar ønsker at prostituerte skal få det værre enn i dag, det er ufattelig.

Om de vil se på prostituertes kår, så burde de heller se på sexkjøpsloven. Den burde avskaffes, fordi nå er det bare kriminelle menn som kjøper sex. Bedre om vanlige menn kan kjøpe sex, da blir det mindre tvang og voldtekt. Men det beste er jo å ha et sosialapparat og skolevesen som sørger for at folk ikke faller utenfor og velger å livnære seg på sexsalg. Men at noen velger det likevel, det tror jeg aldri man kommer utenom i en relativt sekulær kultur hvor man har markedsøkonomi. Ingen ønsker vel å innføre teokrati eller kommunistisk diktatur? Det er nemlig alternativet til prostitusjon. Så Prosenteret vil alltid være nødvendig, mens Ottar burde avskaffes…

Feminisme 2012:

Debatten er tydelig polarisert. De står svært langt fra hverandre, og motsier seg selv. Feminister taler ikke med en stemme.  Det er forsåvidt kanskje et bevis på at vi har nådd mål? At kvinner for lov å være individer, men svært så forskjellige meninger, intensjoner og politiske motiver?

Ottar demonstrerer mot nakne rumper. Frognerfeministene demonstrerer for mere kontantstøtte til au pairer for mannen og barna. Og Siv Jensen og Frp bekymrer seg for hva negre som får lov å gå ute om natten kan finne på.

Men samtidig står en del kvinner ved kjøkkenbenken i en slitt kommunal leilighet i Norge. De kan ikke norsk, og de kan ikke gå ut uten å kle på seg klær tilpasset sandstorm i Sahara. Eneste inntekten er kontantstøtte og barnetrygd. Det er norsk virkelighet i 2012.

Ellers er det fint at mange engasjerer seg på borgerlig side. Både Frp og Høyre er svært velkommen med nye toner i denne debatten! De har mye å tilføye, og en god del å lære. At Høyre taler imot snobbefeminismen er utvilsomt bedre enn at denne kritikken kommer fra SV. Og bra at Frp tar opp problemer med integrering av muslimske kvinner. Frp har dårlige løsninger, men de ser ihvertfall problemet bedre enn de andre får lov til å si at de ser.

Reklamer

One response to “8. mars: Catfight-dagen?

  1. En annen ting som er verdt å ta med seg i debatten er kvinners rett til selvbestemt abort. Det er fortsatt slik at kristne sjikanerer kvinner som bestemmer over sin egen kropp. At kvinner som tar ansvar og ikke setter til verden uønskede barn som ikke får kjærlighet, burde hylles. Isteden driver perverse kristen og mobber slike sterke kvinner, som Aylar Lie og Kari Jaquesson:
    http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10061386

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s