Frp og landssvik

Ap og Frp har et dårlig forhold, og usaklige karakteristikker hagler mellom disse partiene ofte. Det får vi leve med.

Ap og Frp

Ap har hatt mye regjeringsmakt opp gjennom tiden, og har nok dermed også norgesrekord i valgflesk og løftebrudd. De har også norgesrekord i suksesser. Mange suksesser er egentlig forlik med andre parti. Og mange løftebrudd skyldes forlik med andre parti. Vi må nok leve med dette også!

Men det siste i form av usaklige karakteristikker kommer fra Frps Johnnny Wæhler. Han anser det som landssvik av Ap å ikke makte å innføre sitt partiprogram mht sykehus og kreftbehandling. Han mener dette er like alvorlig som massakre av ungdommer og bombing av Oslo sentrum. Dette kan vi ikke leve med!

http://www.dagbladet.no/2012/02/13/nyheter/innenriks/politikk/anders_behring_breivik/fremskrittspartiet/20215312/

Valgflesk

Å kritisere uinnfridde valgløfter kan være helt på sin plass, og jeg ser at dette er en såpass gjentagende og kjedelig øvelse i politikken at man kanskje vil sette det på spissen for å få litt blest. Jeg tror nok uansett at folk er såpass lei av slikt at dette bidrar til at folk mister interessen for politikk, og ekstreme usakligheter kan ikke lenger ses på som et friskt pust i en steindød debatt om hvem som ikke gjorde hva.

I et demokrati er det nemlig slik:

For at Ap skal kunne innføre sitt program, så må Ap ha 50% oppslutning (eller 75% oppslutning for å gjøre om grunnloven). Når Ap faktisk mangler 15-20% på å ha dette flertallet, så må de ha støtte fra andre i stortinget. I noen tilfeller får de det, i andre tilfeller så må punktet i programmet justeres slik at andre kan støtte det. Hestehandel, sluke kameler og andre uttrykk brukes her. «Politisk håndtverk» kaller man det å klare å få gjennomslag for sine standpunkt, spesielt om det er en vanskelig sak med stor kontrovers.

Demokrati

Vi lever heldigvis ikke i et diktatur, så det er sånn sett bra at politiske partier i Norge ikke klarer å få igjennom alle sakene i sitt partiprogram.

Punkt to på Frps klageliste er når Ap får igjennom saker. Da anser Frpere det som et uttrykk for kommunisme og kameraderi. Jeg antar at Aps klappjakt på kommunister på 70-tallet også var kommunisme… Og overvåkningen av kommunister som pågikk langt inn i 90-tallet. Tror ikke Frp skjønner hva kommunisme er.  Ap ble motstandere av kommunisme på 1920-tallet, og har stått i bresjen for antikommunismen hele veien etter det.

Kommunisme

Kameraderi og habilitet er en mer riktig kritikk, og det må en opposisjon alltid være på vakt mot. Det ser vi i Ungarn i dag, hvor høyrenasjonalister utnevner sine egne i hele domstolsapparatet (http://www.vg.no/nyheter/utenriks/eu/artikkel.php?artid=10069398). George W. Bush gjorde også det samme i USA. Og det samme gjorde Saddam Hussein i Irak. Kameraderi og maktmisbruk har man alle steder hvor makt sentreres. Det er ikke det samme som kommunisme! Det er en form for korrupsjon. Ap hadde nok en del av dette tidligere, men jeg oppfatter det slik at dette er mye bedre nå, men at mange andre land sliter mye mere med dette, uavhengig av hvilket politisk parti som sitter ved roret. Ap er kanskje heller redde for å utnevne sine egne, fordi de vet at de får pepper med en gang på grunn av sine tidligere svin på skogen….

Kameraderi

Så dette viser at uansett hva Ap gjør så vil de bli kritisert av Frp’ere. Enten fordi de får ting til, eller fordi de ikke får ting til. Til sammen så viser dette at Frp er usaklige og ikke aner hva de snakker om.

Men når vi først er inne på landssvik: Frp står for en politikk hvor de ønsker å selge nasjonal eiendom og naturressurser til private. Det vil si at f.eks. Fjordkraft kan bli eid av en Saudiarabisk prins. Kan noen si meg hva som er mest landssvik? Å jobbe for å beholde nasjonale arbeidsplasser (både for etniske nordmenn og svensker, polakker og ghanesere), eller å gi bort ressursene til en utenlandsk kapitalist?

Sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan

I England er selv «nasjonalhelligsdom» som fotballklubber gitt bort til utlendinger: http://pub.nettavisen.no/nettavisen/sport/fotball/england/article1283244.ece

Er det «kulturmarxistene» som har gitt bort fotballen i England til Sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan og andre utlendinger? Nei, det er markedsliberalistene! Altså Frps svirebrødre!!

I Norge hadde vi Gro Harlem Brundtland. I England hadde de Margareth Thatcher. Hvem av disse var det som solgte landet sitt til utlendinger? Det var Thatcher. Det samme hadde vi gjort med Carl I. Hagen ved roret.

Thatcher

Vi solgte nettopp TV2 til danskene. Det kan bli solgt videre. Kanskje til en som synes at TV-sendinger bør reflektere sharia-lover? Har Frp tenkt på dette? Hvem satte seg imot dette salget? Næringsminister Trond Giske fra Ap. Jeg antar at Frp mener at Giske er kulturmarxist, som ønsker at «Ap skal styre innholdet i TV2». At Giske faktisk bryr seg om nasjonalt eierskap, det er uviktig for Frp. Og de snakker om landssvik!!

Om det finnes en skala for landssvik for politiske partier, så ligger Frp øverst på denne skalaen. Kun Nasjonal Samling er verre, men de ble begravet da Quisling ble henrettet for landssvik.

Breivik er en landssviker, og jeg tror jammen jeg drister meg til å si at Johnny Wæhler er en landssviker. Kan ikke se at noen annen kategori passer bedre. Usaklig? Kanskje. Men på sin plass? Definitivt!

Råttent eple

Reklamer

One response to “Frp og landssvik

  1. Jeg legger ved en link her om onde mennesker som sender brev til etterlatte etter Utøyamassakren. I brevene sies det at ungdommene som ble drept var lanbdssvikere. Jeg vil igjen si at de reelle landssvikerne er de som står for slike holdninger. Det er OK å mene at de som har hatt mye politisk makt gjør feil, og å ha andre løsninger. Men i et demokrati er det ikke landssvik å stå for en ærlig politikk. Det som er landssvik er å drepe sine meningsmotstandere. Anders Behring Breivik er en landssviker.

    http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/03/15/de-som-ble-drept-var-landssvikere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s