Religion: Software?

Er religion «software»? Det vil si kultur som er blitt til i løpet av menneskets utvikling, som vandrehistorier fra generasjon til generasjon? Som installeres i enhver ny generasjon?

Software

Ja, selvsagt. Religon «installeres», som all kultur og livssyn. Medfødt er evnen til forundring. Den både brukes og misbrukes når man installerer religion.

Kan religion avinstalleres?

Ja, religion er «software», så det er fint mulig å fjerne. Men det må individet gjøre selv. Mennesker er ikke computere, men man kan meget vel tenke og bruke logikk til å omprogrammere seg selv. Om det gjelder kosthold, røyking eller religion. En god del mennesker lar seg programmere av andre uten å tenke så mye over konsekvensene, fordi de føler at deres evner til resonnering ikke strekker til. Vi bør sånn sett gjøre dem oppmerksomme på at de har latt seg programmere av prester og imamer som baserer sin kunnskap på trolldomsfantasier og ikke på realiteter. Om man hører etter og erkjenner dette eller ikke, det får være opp til hver enkelt.

Uninstall

Mye av problemet med å avinstallere religion, er  de samme som når man avinstallerer software på en PC.

  • Kabler kan bli hengende og slenge, uten at man vet hva man skal bruke dem til.
  • Annen software, f.eks. antivirus, fungerer plutselig ikke lenger. Det blir som å sette en windowsbruker på en maskin med Linux. Vil føle seg litt hjelpeløs i starten, og klarer ikke å finne antivirusprogramet. Helt til det går opp for dem at virus mest bare finnes på windows, slik at antivirus ikke trengs på Linux.

Et annet problem med å avinstallere software, er jo at det samme argumentet kan brukes overfor den nye software. Så selv om man har en topp moderne installasjon med gode spesifikasjoner, så kan det komme en MS-DOS-predikant og påstå at de kan avinstallere den moderne software og erstatte det med et sysstem som ikke behøver mere enn 640 Kb minne, og hvor harddisker er ekstautstyr. De vil si at det er mye mere effektivt, fordi man slipper mye overhead og belastninger. Og at datamaskinen ikke var ment å brukes til tunge grafiske applikasjoner da de ble skapt.

Dette gjelder de som prøver å avinstallere homofili, f.eks.

Torp

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s