Hijab: Prestepoliti?

Jeg ser at det norske Tro og Livssynsutvalget sannsynligvis går inn for at politi og dommere skal kunne bære hijab og annen religiøse uniformering, i tillegg til den offentlige uniformen de bærer i kraft av sin tjenestemannsrolle.

Uniform

http://www.dagbladet.no/2012/01/16/nyheter/politikk/arbeidsliv/innenriks/hijab_and_politi/19811117/

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Utvalg-foreslar-hijab-i-politiet-6742316.html

Det er jo flott at man har personlig livssynsfrihet, men politi med hijab, turban, flosshatt etc blir som å sette prester fra KLM-sketsjer til å være politi. Det blir klovnestreker av uniformen.

KLM

Jeg har fra før av ingen respekt for religiøse uniformer, og ser på det som svært nedverdigende å skulle måtte forholde meg til en jøde, kristen eller muslim som representant for ordensmakten. Hva vedkommende er privat er uten betydning, men i sin rolle som offentlig tjenestemann skal han/hun ikke målbære en annen rolle enn sin tjenestemessige. Fokuset blir helt noe annet om fanatikerne får lov å gå med sine religiøse plagg. Da blir vedkommende en religiøs fanatiker og ikke en tjenestemann, i mine øyne. Respekten for en slik tjenestemann blir altså null. Jeg får antipati med vedkommende, og vil mene at vedkommende burde valgt et mindre sekulært land enn Norge å utøve sitt yrke. Utførelsen av yrket vil bli vanskeliggjort, uavhengig av om vedkommende ellers er en flink tjenestemann.

Politikvinne?

På samme måte vil jo politikvinner i miniskjørt selvsagt få et feil fokus. Det kan argumenteres for at det er viktig for en kvinne å få like stor respekt med nakne lår som med annen bekledning. Vi vet alle at så ikke vil være tilfelle. Det samme gjelder religiøse bekledninger. Greit at folk selv mener det er noe de ønsker å gå i, men ikke greit at de tror at det er noe folk respekterer. Folk respekterer generelt sett ikke religion i Norge.

Nordmenn flest bruker kjerka til å få utført noen seremonielle behov i forbindelse med gravferd, bryllup etc, men ellers gir det norske folk i hovedsak blaffen i hele det kristne budskap og symbolikk. At det da kommer konservative fanatikere fra midtøsten og omkri(n)gliggende omgivelser og forlanger å få ta med dette utdaterte kvinnesynet inn i norsk offentlighet er noe vi med den aller største selvfølgelighet skal si et krystallklart nei til. Det burde vært tverrpolitisk, men det kan se ut som at dette dessverre vil få slagside mot høyre.

Nei til hijab

Dette vil bli et multikulturalistisk tiltak som vil gjøre integrering og mangfold vanskeligere. Det gir ikke mangfold å tillate sekterisk konformitetspress fra religiøse fanatikere. Det gir mindre mangfold. Muslimer flest vil havne i en sekkepost, istedenfor at de kan vise at de er vanlige folk og at «muslim»-betegnelsen ikke er mere alvorlig enn at den kan vente hjemme til etter arbeidstid. De som er mere muslimsk enn som så, bør selvsagt ikke søke jobb som offentlig tjenestemann.

Politi

Frislipp av religiøs uniformering kan gi større oppslutning til SIAN og andre høyreekstreme organisasjoner. Folk flest vil ikke ha mer synlighet av islamister. Det anses i Norge som like fjernt som å gå i naziuniform. Det tillater vi ikke, ergo skal vi heller ikke tillate burka og annen hinsides uniformering. Vi må ihvertfall ikke synke så lavt som å gi slik uniformering kredibilitet ved å tillate at offentlig myndighet representeres iført slike drakter. Det er en gavepakke til Breiviks agitatorer. Å jobbe mot nazisme gjøres ikke ved å støtte motsatt side, som er like fanatiske. Islamisme er like ille som nazisme, sionisme og kommunisme.

Nazi

Å ta parti med en side vil gjøre at man får en stillingskrig. Typisk Blitz/nynazist. Det er ekstremt farlig når politiet ikke lenger ses på som en uavhengig myndighet, men som en religiøs maktutøver. Og når folk skal protestere mot dette, så vil de demokratisk sett måtte støtte de partier og organisasjoner som også protesterer mot dette. Og dermed vil SIAN, NDL og ikke minst Frp få stor oppslutning, fordi alle andre er livredd for å kritisere minoriteter. Ikke at folk flest ønsker et fascistisk styre, men de har ingen andre alternativer når alle andre partier støtter kristenfascisme, toleranse overfor islamsk fundamentalisme og/eller jødeapoligisme av ekstreme dimensjoner. Da tenker folk at det er bedre med kristenfascismen i Frp enn å få både kristenfascisme, jødeforherligelse og islamsk fundamentalisme samtidig.

Man vil også få andre protester på dette. At folk f.eks forlanger å få bli forhørt i Darth Vader-uniform om politiet sender en jøde med flosshatt eller muslim med hijab, eller kristen med prestekrage.

Hjelm

Vi bør etter min mening velge pluralismen foran multikulturalismen. Pluralisme er et gode for demokrati og velstand, mens multikulturalisme er tåpelig og en nødløsning når folket holder på å gå i tottene på hverandre som i Israel/Palestina.

Det er der hvor demokratiet ikke fungerer og en befolkningsgruppe (f.eks. jøder) utnytter maktforhold til å undertrykke andre grupper (f.eks. palestinere) at man trenger dette. Multikulturalisme gjør at de kan ha felles landområder, men ellers null og niks med hverandre å gjøre, hverken kultur, språk eller politiuniform.

Slik vil vi vel ikke ha det i Norge?

Reklamer

2 responses to “Hijab: Prestepoliti?

  1. Ser at British Airways ikke ønsker at folk har religiøse symboler til sin uniform, og dermed ønsker å hindre at kors brukes som smykker.
    http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/–Kristne-kan-nektes-a-bare-kors-pa-jobben-6782230.html
    Det er forsåvidt OK at kors forbys til uniform, men slett ikke dersom andre får lov å ha turban og hijab. At man skiller mellom religiøse påbud og det som ikek er et krav, mener jeg blir helt galt. For det første er ikke hijab et religiøst krav, men et kulturuttrykk innenfor religionen. På samme måte som kors i kristendom.
    Dessuten så bør det ikke spille noen rolle om det er et religiøst påbud eller ikke. Er du fundamentalist så skal du ikke jobbe i offentlige jobber. Punktum. Verken kors, hijab eller Dart Vader-kostymer skal være tillatt i offentlige jobber, og det bør være en mennskerett å beskytte offentligheten mot klovnekostymer og religiøs ekstremisme.

  2. Reblogged this on Gruppepress and commented:

    Reblogger denne for å få frem en kommentar på bruk av smykker (kors).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s