God jul!!

Nå er det jul igjen, og det er da tiden for å konstatere at det er helt klart at jul ikke på noe som helst måte har det spor med Jesus å gjøre.

Jul

Jul i vår nordiske kultur handler om fråtsing. Det handler slett ikke om å være snill mot andre eller å dele med fattige. Det har det aldri gjort. Men det handler om glede!

Poenget er at det er mørkt og kaldt nå. Man har fra gammelt av siden slaktingen på høsten lagt unna og konservert til denne tiden, og man gleder seg til å la mørke være mørke, og fråtse i alt man har lagt til side. På den måten hedrer man også solen og ser frem til en ny sesong og etterhvert sommer. Variasjoner av dette er naturlig i samfunn med stor forskjell på sommer og vinter. I midtøsten gir de stort sett blaffen i årstidene, og kan egentlig feire sine ånder og trollmenn når som helst på året.

Julegilde

Så vi kan godt la jul være jul, og ikke la den bli ødelagt av at vi skal gå rundt og synes synd på barn i Afrika etc. Dette er egentlig ikke tiden til det. Nå skal vi fråtse og nyte vårt eget liv. Så kan vi heller se om man i politikken ellers i året kan gjøre noe med fattigdom. Julen må man selv sørge for å sette av midler til, om det er slakting som i gamle dager eller penger i dag.

Også kjærlighet er noe man høster godt av i julen. Mange er ensomme, men det er ofte deres egen skyld. De høster av sin egen utstråling av elendighet ellers i året. Er man i hovedsak hyggelig så er det stor sjanse for at man ikke er ensom, og stor sjanse for at noen er glade i deg.
Så det er ikke så synd i folk som man skal ha det til. Mange er selv skyld i sitt eget uføre, og de får selv ta steken. Jeg skal nyte julen uten å skjenke folk i Afrika eller ensomme alkoholikere en eneste tanke. De får heller begynne å tenke litt selv. Det er ikke jeg som skal bekymre meg, men de selv. At andre roter det til for seg selv skal ikke gjøre at min jul blir full av samvittighetskvaler. 🙂 Skal heller glede meg, og så tror jeg at de som er sammen med meg også gleder seg. Om så mange som mulig kan glede seg og ha det fint, så blir det mye bedre enn om vi sitter og grubler på hvor mange som har det jævlig. 🙂

Julen er en fin, ukristelig høytid. 🙂

Slå helst av alle nyheter på TV og radio i julen, for det er triste greier som ødelegger julestemningen med sine sosialpornografiske, kristenperverterte anti-julereportasjer om hvor ille noen har det. Noen har det ille hele året, men hvorfor bruke dette til å ødelegge julestemningen til folk som har gledet seg til jul?

Kristendommen har misbrukt vinterblotet til å tvinge seg inn i nordiske kulturer der denne ørkenkultus ikke hører hjemme. Kristent tankegods hører ikke hjemme i den nordiske julen.

God jul! 🙂

Juleblot

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s