Dåp: Tradisjonsbasert hykleri.

Storken

Barnedåp er tradisjon i Norge. Dåpen er viktig for mange, og barnedåpen er knyttet til det å ha et rituale som ønsker et nytt barn velkommen til verden, og å presentere og feire barnet med familie og venner.

De fleste som døper barnet sitt i kirken legger ikke mer i det enn det som er nevnt i innledningen her, og det er altså ikke noe religiøst over dette. Men hva er det man gjør i kirken når man døper barnet?

  • Presten presenterer barnet for menigheten.
  • Foreldre lover å gi en kristen oppdragelse.
  • Faddere loverå se til at foreldrene gir en kristen nok oppdragelse.

    Barnedåp

Dette er selvsagt uproblematisk for de som faktisk har til hensikt å gi en kristen oppdragelse, selv om jeg mener at barn ikke bør ha religiøs oppdragelse. Men de erklærer ihvertfall sin oppriktige hensikt, og det står det respekt av.

Verre er det med de som overhode ikke har til hensikt å gi noen kristen oppdragelse, og som kanskje endog er antikristelig og humanistisk i sin oppdragelse. Da blir det svært hyklerisk å stå der for menighet og prest og love at man skal gi en kristen oppdragelse til sitt barn. Jeg hadde heller bannet i kjerka enn å stå der og lyve for presten…

Løgn

Jeg skjønner heller ikke de som ser på det som en ære å være faddere, dersom man ikke har til hensikt å støtte foreldrene i forhold til å gi barnet en kristen oppdragelse. Jeg takker nei til å være fadder, siden jeg ikke vil støtte opp foreldre som gir en kristelig oppdragelse. Jeg respekterer deres ønske, men de får ikke bruke meg som alibi.

Det finnes ett argument som vanlige ukristelige kan bruke overfor dåp: At de har betalt skatt og dermed har betalt for dette seremonilokalet og lønna til presten, og at man derfor vil ha litt igjen for pengene.

Skattepenger

Ellers finnes det også en del latent skremselspropaganda der ute, kanskje helst blant folk med relativt begrenset IQ. Det mest idiotiske av slik propaganda er at man må døpes for å få navn. Det er selvsagt ikke horder av udøpte der ute som mangler navn. Men blant de som ikke tenker selvstendig så fungerer sånne dumheter, så de kristne bruker det selvsagt mot slike svake grupper.

 En del mennesker som ikke helt tror på det kristne budskap vil likevel at barnet skal være døpt «i tilfelle» det finnes snev av sannhet. Dette er da mennesker som er mer tvilende enn troende. Så dåpen handler ikke om å gi en kristen oppdragelse, men at barnet skal være innlemmet i den kristne tro i tilfelle Helvete skulle finnes. Det er altså kristen skremselspropaganda som virker overfor de tvilende.

Skremsler

Så jeg spør:

  •  Er det riktig å la seg skremme til å tvangsinnlemme et barn i den kristne tro?
  • Er det riktig å lyve overfor presten om oppdragelsen man har til hensikt å gi?
  • Er det riktig å gå på tvers av egen overbevisning fordi det er gammel tradisjon?
  • Kan vi argumentere mot andre kulturers tradisjoner, slik som hijab, omskjæring etc? De benytter samme argument, «det er tradisjon». At det er idiotisk og inhumant er underordnet. Slik er også barnedåpen.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s