Fjordmans frykt: En feig viking.

http://www.dagbladet.no/2011/10/27/kultur/debatt/marie_simonsen/fjordman/18787851/

Fjordman er kjent som en av Breiviks inspirasjonskilder, og er også blitt et symbol på paranoide vrangforestillinger, fordreining av statistiske data og konsekvente feilanalyser.

Men det gjør ham også lett til en hoggestabbe, samt at en del med tilsvarende dårlige analytiske evner vil kunne se på ham som en undertrykt profet.

Jeg tilhører jo de som vil bruke ham som hoggestabbe. Det må han nok innfinne seg med, i og med at han har brukt så mye energi på å få frem sitt syn.

Jeg vil likevel innlede med å si at det er svært aktuelt og riktig å bekymre seg på mange nivå i forhold til islams inntog i Norge. Av helt andre grunner enn de som Fjordman står for.  Problemet med både islam og økende katolisisme (spesielt fra Polen) er at humaniseringen og sekulariseringen av Norge bremses opp når andelen religiøse når et for stort nivå. I et demokrati medfører det at de får makt. Det vil igjen si religiøse fundamentalistskoler, sharialover, forbud mot kondomer og selvbestemt abort etc. Dette kan Fjordman med rette være bekymret for.

Men problemet er at han ikke er konsekvent. Når det gjelder trusselen mot humane, sekulære verdier så gjelder problemstillinger også våre egne kristne miljø. Pastor Åge Torp, Børre Knudsen, Anita Apeltun Sæle etc. er et større samfunnsproblem enn Mulla Krekar etc.

I liten utstrekning er inntog av andre kulturer bra, fordi det gjør at kristne må slutte med sin ideologisering av samfunnet. Humaniseringen i skolen har fått mye mere fart etter at vi fikk innvandring. Uten fjernkulturell innvandring hadde vi hatt tvungen kristendom i skolen på et mye høyere nivå enn i dag, hvor man så verdi i å f.eks. pugge salmevers. I dag kan man lære litt om natur og samfunn isteden.

Men nå til hoggestabben:

Fjordman ønsker å vite hvor i verden muslimer kan leve i fred med ikke-muslimske naboer. Det vet jeg det finnes mange eksempler på, men jeg vil likevel heller stille spørsmålet tilbake: Finnes det eksempler på at kristne over tid har kunnet leve fredelig med sine naboer? Jøder? Monoteistiske religioner har alltid vært brukt til krig og maktovergrep, inklusive den elendige kristne kulturarven som Fjordmann er så livredd for å miste.

Fjordman sier at de reelle ekstremistene er de som er tilhengere av ikke-europeisk masseinnvandring. Det har han rett i. Problemet hans er bare at det kun gjelder partiet Rødt, som ikke er representert på Stortinget og ikke har makt i Norge. Ingen politiske partier er for masseinnvandring, hverken fra Europa eller andre steder. Vi har svært streng innvandringspolitikk i Norge.

Vi har problem med tiden det tar å behandle asylsøknader, og vi har for slappe familiegjenforeningsregler. Vi har også et problem med at innvandrere klumper seg sammen, og ikke blir mere gjevnt fordelt.  Vi har også problem med brøyting av snø, flomstore elver på våren og så er mygg veldig plagsomt nær store vassdrag på sommeren. Men masseinnvandring har vi ikke et problem med.

Dersom Fjordman mener det er ekstremt at befolkningssammensetningen endrer seg (eller blir «fortrengt» som han sier det), så betyr det at de som har stamtavle langt tilbake i Oslo bør føle seg sterkt forulempet av nordlendinger, trøndere og vestlendinger, for ikke å snakke om alle samene, som har inntatt Oslo og fortrengt lokalbefolkningen!

For han tenker vel umulig på at det er hudfargen som er problemet? Å, nei, det er ikke noe rasisme her. Kun det at de stakkars Osloborgerne blir fortrengt og jaget bort av nordlendinger og muslimer. Snart blir det påbudt med bart i Oslo, siden det er så mange trøndere der!

Mange politikere er for flerkultur. Det er ikke det samme som multikulturalisme.  Det norske samfunnet tilhører den norske kulturen. Vår natur og våre ressurser forvaltes av norske interesser. Det betyr ikke at vi ikke kan ha gjestekulturer her. Det betyr heller ikke at alle innfødte nordmenn gå på ski.

Men vi har noen små multikulturalistiske innslag her i Norge, som vi burde gjøre noe med. Morsmålsundervisning skal vi ikke bruke ressurser på. Det må anses som hobbyen til gjestekulturer, ikke noe vår norske kultur skal ta ansvar for. Vi må ikke ha så stor toleranse for gjestekulturer at det gir store inngripen i vår egen kultur. Religiøs uniformering bør forbys, slik de gjør i Frankrike.  Vi bør ikke tolerere at f.eks. muslimske kvinner går hjemme uten å jobbe og lære seg norsk. Bosetter de seg i Norge så må de arbeide, og det uten religiøs uniform og ved å bruke vårt norske språk. Vil de ikke det, så bør de reise herfra. Da vil de ikke ha det bra her, og vi vil ikke ha det bra med dem her. Det er et tap for alle parter om de slår seg ned her uten å fornorske seg på et overordnet minimumsnivå. Et unntak kan være for kortvarig eksil, hvor hele oppholdet her vies opposisjonspolitikk mot et diktatur. Ikke nødvendig å gjøre seg norsk da. Men opphold i Norge som omfatter oppfostring av barn skal ikke tolereres på andre premisser enn på de norske, humane verdier.

Merk at det er innvandreres forhold til religion som avgjør om de kan tilpasse seg en norsk kultur eller ikke. Det vil også gjelde en katolikk fra Europa eller en Amish-bonde fra USA. For ikke å glemme ekstreme jøder fra Israel. Slik kultur må på ingen måte få lov å fortrenge norsk kultur i skole og gateliv. Det har i utgangspunktet ikke noe med hvor man kommer fra, men hvilke kulturelle valg man som individ tar. Individet har frihet, men de valg man tar får konsekvenser.

Som samfunn har vi plikt til å si klarere i fra om at vi ikke aksepterer alt av religiøse kulturer. Problemet er bare at våre egne kristne vil protestere på dette. Så paradoksalt nok så er det Krf og Frp som er de største garantistene for at vi ikke kan få gjort noe med ny-religioniseringen av kulturen, inklusive presset fra innvandring. Altså de partiene som antimultikulturalistene gjerne støtter seg mest til. De som vil gjøre noe med religionenes undertrykkelse er gjerne sosialdemokrater eller sosialister, og i en viss grad også i Venstre og Høyre. (Problemet til de borgerlige er at religionsfrihet er blitt blandet sammen med privat frihet, slik at kristenfundamentalistiske privatskoler for dem er blitt  noe positivt. Det gjør jo at vi er nødt til å likebehandle dem med Sharia-skoler etter hvert.)

Når det gjelder frykt for om norsk kultur skal overleve eller ikke, så er den ubegrunnet. For det første så vil norsk kultur leve så lenge mennesker ønsker å ha norsk kultur. Og dersom ikke nordmenn ønsker å ha norsk kultur en gang i fremtiden, eller ønsker å endre den vesentlig, så er det deres rett. Vi skal ikke tvinge dagens kultur på fremtidige generasjoner.  Vi har dessuten hatt flerkultur her til alle tider. Subkulturer som blitzere, Country-folk med cowboyhatt, bondekultur, samisk kultur, datanerder, fotball-hooligans etc. Det er et mangfold som vi er stolt av. Om man i tillegg får noen subkulturer fra Afrika eller Pakistan så er ikke det ødeleggende for norsk kultur. Tvert imot. Selv vikingene var svært åpne for andre kulturinntrykk og tok med seg det de syntes var kult. Resten gav de blaffen i. En fin innstilling, syns jeg.

Dessuten er det sånn at typisk norsk kultur er linket til et liv i et nordisk klima. Vår kulturs knytning til naturen vil aldri forsvinne. Norsk kultur vil ikke dø, uansett hvor stor innvandring vi har. Og dersom vi har selvtillitt og forsøker å leve slik vi føler det er riktig, så er det ingen andre kulturer som kan true oss. Verken den amerikanske, pakistanske eller kulturen fra Swaziland vil fortrenge norsk kultur, selv ikke om gjestekulturelle skulle bli i flertall! Norsk kultur er sterkest i Norge blant ekte nordmenn, uansett! Har du ikke tillitt til det, så er du feig og unorsk. Ingen ekte norsk viking tror at noen annen kultur skal fortrenge vår norrøne forankring. Selv 1000 år med kristenimperialisme har ikke fått meg til å tvile et sekund på at den norrøne kulturen er bedre egnet for oss her nord enn det ørkenlevesettet fra midtøsten som har forpestet mange nordmenn gjennom tusen år. Frem med fårekjøtt, svinekjøtt og øl, vi nærmer oss desember og da skal vi feire jól! Og, ja, andre kulturer må ta hensyn til det at vi nordmenn skal feire at solen snur. Det betyr IKKE at vi skal ta noe som helst hensyn til ramadan, pinsefeiring eller andre skikker fra midtøsten. De er ikke norske! De som vil feire sånne skikker får reise til midtøsten om de vil ha det autentisk. Her er det de norrøne skikker som er autentiske. Alt annet er like feilplassert som pinnekjøtt er det på Kanariøyene.

Vikingskipet Gaia

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s