Lemlestelse av barn lovlig som religiøse ritualer.

Human-Etisk Forbund og Hedningesamfunnet har gått inn for å anbefale forbud mot omskjæring av mindreårige gutter:

http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=8625

Det burde være en selvfølge at man ikke religionsmarkerer barn. Det blir som å tatovere hakekors på små barn om man selv er nazist. Det sier seg selv at man ikke gjør en sånn ugjerning mot små barn.

Omskjæring

 Det er et viktig og riktig skritt HEF tar, med å ta klar stilling til dette. Jeg mener det er første steg, for også religiøs uniformering av barn bør forbys. Dvs. at hijab og burka ikke bør være lov å tvinge barn til å gå med, selv om foreldrene tror på trollmenn som går på vannet og liknende.

Anti

Antireligion

Forbud innenfor tro er alltid et dilemma. Som ateist er det jo fristende å si at religion bør forbys i sin helhet. Men individet har rett til å tro på sin egen overbevisning, uansett om jeg eller andre måtte mene det er galskap. Så forbud er alltid noe som kun bør være aktuelt for å beskytte andre mot en sterkere overgriper. Her er det de religiøse foreldrene som utfører overgrep mot sine egne barn fordi et presteskap har sagt at de må gjøre det for å videreføre indoktrineringen. Barna har derfor krav på beskyttelse gjennom at foreldrene forbys å utøve rituell lemlestelse av sine egne barn.

Beskytt

Beskytt

Reklamer

3 responses to “Lemlestelse av barn lovlig som religiøse ritualer.

 1. Veldig viktig tema du er inne på her. Det er forferdlig å tenke på at små barn pga tro skal måtte lemlestes med omskjæring mm – det er hjerteskjærende at foreldre kan utsette sine barn for slik. Heldigvis går det i riktig retning. Det bør helt klart være lovreguleringer mot uniformering av barn også unge. Dette bør være frivillige valg de får ta når de selv er gamle nok til å vurdere hva som er riktig for hver enkelt. Ser en positiv utvikling her i Norge på det å skåne barn for overdreven messing rundt de forskjellige troene som eksisterer. 😀

 2. http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10058564

  Min kommentar:
  Det er en selvfølge at barn får gratis helsetilbud i norge, uansett kultur. Men dette er ikke et helsetilbud. Det er lemlestelse av barn, for å tilfredstille VOKSNEs behov for å tvinge eldgamle feberfantasier fra midtøsten på uskyldige barn. Det bør være en selvfølge at lemlestelse IKKE tilbys på norske sykehus.
  På tide å slutte å respektere religiøse voksnes tvang overfor barn og svake. Voksne religiøse må få lov å fornedre og skade seg selv som frie mennesker om de vil, men barn skal ikke utsettes for religiøs vold.
  Det «morsomme» er at dersom denne volden kun hadde vært muslimsk, og ikke hovedsakelig jødisk og amerikansk, så hadde vi sikkert hatt forbud. Men jøder skal man alltid slikke bak både baklengs og forlengs, ellers er man antisemitt. Det er sannsynligvis press fra jøder som gjør at helseministeren logrer og går imot sin egen overbevisning, tror jeg.
  Ap er jo de sterkeste motstandere av religiøs lemlestelse av jenter, så det burde de også være overfor gutter, i og med at de ellers er for likestilling. Vi burde straffeforfølge jøder og muslimer som utsetter barna sine for dette, ikke belønne dem og misbruke sykehussenger på dette.
  Dette handler ikke om religionsfrihet. Om jødene ikke er ekte jøder før de har blitt lemlestet, så får de enten være jøder et annet sted enn i Norge, eller la være å bli jøde til de er voksne. Religion er funnet opp av mennesker, og kan kun endres av mennesker. Eller forkastes på historens skraphaug av mennesker.

 3. Reblogged this on Gruppepress and commented:

  Denne er aktuell igjen, og jeg la på en kommentar nederst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s