Neger!

Eddie Murphy

Neger

http://frkreyes.no/2011/09/20/gjesteinnlegg-kadra-yusuf/

Neger, fra latin Negro, betyr svart/mørk. Bimbo betyr ikke blondine, men «dum og deilig». Det er forskjell.
Om man sier at en kvinne er negresse eller svart er det samme. Om man sier at en kvinne er blondine eller bimbo er ikke det samme.

Ta tilbake ordet neger: Det er et fint ord som beskriver mange fine mennesker (og noen som ikke er så fine.) Sånn idiotisk politisk korrekthet der dverger plutselig heter kortvokste er bare dumt. De er dverger. Kortvokste er jo f.eks. thailendere, og det er ikke det samme som dverg. Og sigøynere er sigøynere, uansett hvor mye Romanifolk man kaller dem. Det er derfor vi har sånne ord. For å kategorisere. At noen henger feil merkelapp på dem, det er en annen sak. Men negre er negre uansett hva man kaller dem, og dverger er dverger. Og jeg er blond, uansett om man kaller meg lyshåret, arisk, germansk, nordisk eller whatever.
Så slutt med sånn syting om ord. Poenget med å ta frem sånne beskrivende ord er egentlig  holdningskampanjer for å bevisstgjøre. Og det er der disse bevisstgjørerne har gjort veldig feil i de siste åra. Ordet er ikke hva som er viktig, men hvilke menneskelige holdninger man har til de som er mongoloid, dverg, sigøyner eller neger. At negre syter om rasisme på helt korrekt bruk av ord, kan føre til at noen vil tolke dem i veldig feil retning, nemlig at negre er for dumme til å skjønne dette. Og det er slett ikke bra.
Om negre mener det er sårende å bli kalt neger, noe de faktisk er, så bør de slutte å bli såret. Det er de som har problemer, ikke de som med egne øyne ser at mørkhudede er negre.
Jeg ser ingen forskjell på «jævla mørkhudet» og «jævla neger». Det er rasisme begge deler, om det brukes for å trykke ned basert på rasemessig utseende. Er det en tyv så er det en «jævla negerfyr» dersom vedkommende er mørkhudet, og en «jævla blond fyr» om det er en blond. Begge deler beskriver utseende, men også at det er en elendig person.

Så her må man ikke slå sammen alt mulig rart til rasisme. For det slår tilbake som mer rasisme!

Reklamer

3 responses to “Neger!

 1. Jeg vet at dette er et veldig sent svar, men det du holder på med her er akkurat slik Breivik holdt på med. Et ekkokammer. Det er ingen her som kan riste vett inn i hodet ditt, borsett fra meg. Ord som ‘neger’, ‘dverg’ og ‘glufse’ er nedverdigende for det folkeslaget, mennesker som lider av det syndromet eller kjønnet det gjelder. Det faktum at du generaliserer folkeslag og mener at mørkhudede er en annen ‘rase’ enn det vi, lyshudede, er, viser det lave intellektuelle nivået ditt. Du har all rett til å definere folk, men ikke på en nedverdigende måte.

  Hilsen Simon.

 2. Kan du forklare meg hvorfor dverg er mer nedsettende enn kortvokst? Det er bare ordmagi.
  Å være blond betyr både å være naiv og dum, samtidig som det betyr at man har lyst hår. I henhold til logikken som er benyttet for andre grupper som har blitt mobbet, så skal altså det bli tabu å si ordet «blond»?

  Om du tror at mørkhudede ikke er en annen rase enn hvite, så tror jeg du må lære litt mere om hva raser faktisk er.
  Det at det er forskjeller mellom folk og raser er ikke det samme som at man skal sementere forskjeller ved former for apartheidpolitikk.
  Ekkokammere er alvorlige problemstillinger, og jeg syns derfor det er bekymringsfullt at du bruker det galt i denne sammenhengen. Man skyver problemet under teppet dersom man begynner å bruke dette ordet om alt man syns er provoserende.
  Det virker faktisk som du ikke forstod hva som stod i dette blogg-innlegget. Derfor syns jeg det er litt rart at du snakker om intellektuelle nivå.

 3. Tilbaketråkk: Star wars på Grønland! | Gruppepress

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s